Kremasti raj od TORTE sa KORAMA, zalogaji koji se tope: Jednostavna i brza priprema, a još brže nestaje sa tanjira
Ovaj recept nije samo ukusan, već je i savršeno jednostavan za pripremu.
Ako ste ljubitelji kremastih i sočnih deserta koji ne zahtevaju mnogo truda, onda je ovaj recept pravi izbor za vas sa laganim, penastim kremom i sočnoj osnovi koji se tope pri svakom zalogaju.
Sastojci
Za koru
- 8 belanaca
- Prstohvat soli
- 90 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 40 g oraha
- 50 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 30 g kakao praha
Fil
- 800 ml mleka
- 16 žumanaca
- 2 vanilin šećera
- 150 g šećera
- 100 g gustina
- 150 g margarina
- 200 ml pavlake za šlag
- 100 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade za kuvanje
Za kore, umutite žumanca, a potom postepeno dodajte sastojke u smesu. Sve vreme mešajući, kako bi se sastojci ravnomerno sjedinili.
Na obloženi pleh papirom za pečenje, prelijte smesu i pecite 15 minuta na 170 C.
Ponovite postupak, ispecite dve kore, a potom ih presecite na pola kako bi dobili četiri kore.
U žumanca, dodajte vanilin šećer, šećer, gustin, 200 ml mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva.
Umutite smesu, a potom u kuvano mleko postepeno dodajte i sve vreme mešajte smesu. Poklopite i ostavite sa strane.
Umutite margarin, a potom postepeno dodajte ohlađenu smesu žumanaca i nastavite sa mućenje. Dodajte šlag i mutite dok se smesa ne sjedini.
Smesu podelite na dva dela. U jedan deo sipajte istopljenu belu čokoladu i umutite, a u drugu crnu i ponovite postupak.
Prvu koru premažite filom od čokolade, zatim stavite koru, pa red fila od vanile i ponovite postupak sa korom i filom od čokolade, a potom red kore i red fila od vanile i pospite po vrhu mlevene orahe.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Jednostavna kuhinja.