Кремасти рај од ТОРТЕ са КОРАМА, залогаји који се топе: Једноставна и брза припрема, а још брже нестаје са тањира
Овај рецепт није само укусан, већ је и савршено једноставан за припрему.
Ако сте љубитељи кремастих и сочних десерта који не захтевају много труда, онда је овај рецепт прави избор за вас са лаганим, пенастим кремом и сочној основи који се топе при сваком залогају.
Састојци
За кору
- 8 беланаца
- Прстохват соли
- 90 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 40 г ораха
- 50 г брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 30 г какао праха
Фил
- 800 мл млека
- 16 жуманаца
- 2 ванилин шећера
- 150 г шећера
- 100 г густина
- 150 г маргарина
- 200 мл павлаке за шлаг
- 100 г беле чоколаде
- 100 г црне чоколаде за кување
За коре, умутите жуманца, а потом постепено додајте састојке у смесу. Све време мешајући, како би се састојци равномерно сјединили.
На обложени плех папиром за печење, прелијте смесу и пеците 15 минута на 170 Ц.
Поновите поступак, испеците две коре, а потом их пресеците на пола како би добили четири коре.
У жуманца, додајте ванилин шећер, шећер, густин, 200 мл млека, а остатак млека ставите да се кува.
Умутите смесу, а потом у кувано млеко постепено додајте и све време мешајте смесу. Поклопите и оставите са стране.
Умутите маргарин, а потом постепено додајте охлађену смесу жуманаца и наставите са мућење. Додајте шлаг и мутите док се смеса не сједини.
Смесу поделите на два дела. У један део сипајте истопљену белу чоколаду и умутите, а у другу црну и поновите поступак.
Прву кору премажите филом од чоколаде, затим ставите кору, па ред фила од ваниле и поновите поступак са кором и филом од чоколаде, а потом ред коре и ред фила од ваниле и поспите по врху млевене орахе.
Детаљније о начину припреме на видеу Једноставна кухиња.