Palačinka ROLNICE punjene mesom u sosu sa kačkavaljem: Hrskave, zapečene u rerni, bogatog ukusa, a na sve to ostavljaju bez daha za SAMO 15 minuta
Sočne, zapečene, bogatog ukusa i mirisa, one su savršen spoj meksičke inspiracije i domaće topline.
Ako tražite jelo koje će osvojiti sva čula i oduševiti sve za stolom, rolnice punjene mlevenim mesom i kačkavaljem u Bešamel sosu su pravi izbor.
Sastojci
Smesa za palačinke
- 1 šoljica mleka
- 2 jaja
- 3 kašike ulja
- 1,5 šolja brašna
Mleveni fil
- 400 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 sveža paprika
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 1 kašika sosa od paradajiza
- 100 ml vode
- Crni biber, so, aleva paprika
- Kačkavalj
Umutite sve sastojke za palačinke. Zagrejte tiganj za palačinke, sipajte smesu i ispecite iste.
U tiganj stavite luk da se dinsta na zagrejanom ulju. Potom u smesu dodajte mleveno meso i pržite dok se sve lepo ne sjedini.
Dodajte seckano povrće, sos od paradajiza, začine i prelijte sa vodom, a potom sve zajedno dobro promešajte. Poklopite i kuvajte 5 minuta, dok voda ne ispari.
Na palačinku sipajte 2 kašike mlevene smese, rendani kačkavalj i urolajte u tortilju palačinku. Ponovite postupak sve dok imate smesu i palačinke. Ređajte ih u pleh, a na vrh pospite Bešamel sos i rendani kačkavalja.
U zagrejanu rernu pecite na 180 C, dok se kačkavalj ne otopi i ne porumeni.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Birenfeslezzet.