Najbrži recept za mekane i sočne POHOVANE ŠNICLE - Ovako su ovaj specijalitet pravile naše bake
Ukoliko ste ljubitelj pohovanih šnicli, a nemate vremena ni stpljenja za dugotrajan proces koji zahteva pohovanje, ovo je pravi recept za vas
Kada budete isprobali ovaj način za pohovanje pilećih šnicli više nećete ni pomisliti da ih pohujete na klasičan način jer je ovako mnogo jednostavnije, a preukusne su.
Sastojci:
500g pilećeg belog mesa
1 jaje
70ml mleka
1 puna kašika soka limuna
1 kašičica senfa
1/2 kašicice soli
1/2 kašičice karija
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice suvog bosiljka(ili začin koji volite)
1/2 kašičice origana
1 kašika ulja
100g brašna
1/2 kašičice soli,začina,paprike
Malo ulja za prženje
Priprema:
Pomešajte jaje, mleko, limunov sok, senf, začine i ulje pa dobro sjedinite masu, a onda šnicle potopite u nju da odstoje najmanje sat vremena, a najbolje bi bilo preko noći. Zatim i uvaljajte u brašno sa začinima i pržite na ulju. Prijatno!
Ceo postupak pripreme pogledajte u videu
Srbija Danas/Stil, Milica Krajnović/Prenela J.Š.