Најбржи рецепт за мекане и сочне ПОХОВАНЕ ШНИЦЛЕ - Овако су овај специјалитет правиле наше баке
Уколико сте љубитељ похованих шницли, а немате времена ни стпљења за дуготрајан процес који захтева поховање, ово је прави рецепт за вас
Када будете испробали овај начин за поховање пилећих шницли више нећете ни помислити да их похујете на класичан начин јер је овако много једноставније, а преукусне су.
Састојци:
500г пилећег белог меса
1 јаје
70мл млека
1 пуна кашика сока лимуна
1 кашичица сенфа
1/2 кашицице соли
1/2 кашичице карија
1/2 кашичице бибера
1/2 кашичице белог лука у праху
1/2 кашичице сувог босиљка(или зачин који волите)
1/2 кашичице оригана
1 кашика уља
100г брашна
1/2 кашичице соли,зачина,паприке
Мало уља за пржење
Припрема:
Помешајте јаје, млеко, лимунов сок, сенф, зачине и уље па добро сједините масу, а онда шницле потопите у њу да одстоје најмање сат времена, а најбоље би било преко ноћи. Затим и уваљајте у брашно са зачинима и пржите на уљу. Пријатно!
Цео поступак припреме погледајте у видеу
Србија Данас/Стил, Милица Крајновић/Пренела Ј.Ш.