Najukusnija PITA od KROMPIRA bez kora - Omiljena krompiruša na drugačiji način
Navikli smo na krompirušu s kupovnim ili domaćim korama. A da li ste nekad jeli pitu od krompira bez kora?
Najukusnija pita od krompira bez kore je pravi specijalitet za sve ljubitelje jednostavnih, a ipak savršeno ukusnih jela. Ovaj recept donosi omiljenu krompirušu na sasvim drugačiji način – bez kore, ali s toliko bogatog ukusa da će vas iznenaditi svaki zalogaj.
Krompir, začini i sočan fil spajaju se u savršenoj harmoniji, a rezultat je neverovatno mekana i mirisna pita koja će zadovoljiti svačiji apetit. Priprema je jednostavna, a rezultat – prava delikatesa koja će brzo postati omiljeni recept u vašoj kuhinji.
Sastojci:
1 kg krompira
1 već glavica crnog luka
3 jajete
3 kašike kisele pavlake
150 g kukuruznog brašna
150 g pšeničnog brašna
100 g sitno iseckane slanine
2 ravne kašičice soli
1 kašičica vegete
1/8 kašičice bibera
malo ulja
komadić putera
Priprema:
Oljuštite i narendajte krompir na krupno rende.
Dodajte sitno iseckan crni luk. Dobro promešajte.
U drugoj činiji umutite jaja viljuškom, pa dodajte pavlaku i mešajte sve dok se ne sjedini.
Pomešajte jaja i krompir. Dodajte sitno iseckanu slaninu. Dobro promešajte.
Dodajte so, biber i vegetu. Dobro promešajte.
Zatim dodajte kukuruzno i belo brašno i mešajte varjačom sve dok se svi sastojci ne sjedine.
Prespite smesu u tepsiju premazanu uljem ili obloženu papirom za pečenje i ravnomerno je rasporedite. Na kraju je poravnajte.
Premažite smesu otopljenim puterom i peciteu rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa oko 40 minuta, dok pita ne porumeni.
Prijatno!