Најукуснија ПИТА од КРОМПИРА без кора - Омиљена кромпируша на другачији начин
Навикли смо на кромпирушу с куповним или домаћим корама. А да ли сте некад јели питу од кромпира без кора?
Најукуснија пита од кромпира без коре је прави специјалитет за све љубитеље једноставних, а ипак савршено укусних јела. Овај рецепт доноси омиљену кромпирушу на сасвим другачији начин – без коре, али с толико богатог укуса да ће вас изненадити сваки залогај.
Кромпир, зачини и сочан фил спајају се у савршеној хармонији, а резултат је невероватно мекана и мирисна пита која ће задовољити свачији апетит. Припрема је једноставна, а резултат – права деликатеса која ће брзо постати омиљени рецепт у вашој кухињи.
Састојци:
1 кг кромпира
1 већ главица црног лука
3 јајете
3 кашике киселе павлаке
150 г кукурузног брашна
150 г пшеничног брашна
100 г ситно исецкане сланине
2 равне кашичице соли
1 кашичица вегете
1/8 кашичице бибера
мало уља
комадић путера
Припрема:
Ољуштите и нарендајте кромпир на крупно ренде.
Додајте ситно исецкан црни лук. Добро промешајте.
У другој чинији умутите јаја виљушком, па додајте павлаку и мешајте све док се не сједини.
Помешајте јаја и кромпир. Додајте ситно исецкану сланину. Добро промешајте.
Додајте со, бибер и вегету. Добро промешајте.
Затим додајте кукурузно и бело брашно и мешајте варјачом све док се сви састојци не сједине.
Преспите смесу у тепсију премазану уљем или обложену папиром за печење и равномерно је распоредите. На крају је поравнајте.
Премажите смесу отопљеним путером и пецитеу рерни загрејаној на 200 степени Целзијуса око 40 минута, док пита не порумени.
Пријатно!