Najukusnija POSNA PITA - Spremna za samo 20 minuta, a potreban vam je mali broj namirnica za hrskav ukus
Ova pita na vodi ukusnija je od svake mrsne!
Brza pita može biti idealna za kasni ručak ili ranu večeru, ali i kao zamena za užinu. Uživaćete u receptu koji vam donosimo.
Sastojci:
2 praziluka
400 g šampinjona
200 ml kuvanog paradajza
kašičica bibera
kašičica začina
kašičica soli
500 g gotovih kora
Priprema:
Sitno iseckajte praziluk i prodinstajte na vodi. Tanke listiće šampinjona pridružite luku, pa kada omekšaju polijte sokom od paradajza i začinite.
Kore presecite na dva dela, pa stavite jedne preko drugih. U malu činiju pomešajte sok od paradajza i kiselu vodu, čime je potrebno da premažete svaku koru.
Kada je premažete, poput baklave je presavijte tri puta. Stavite kašiku fila na početak i pravite trougliće. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Na vrhu premažite paradajzom koji vam je ostao. Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta, dok ne porumene. Prijatno!