Најукуснија ПОСНА ПИТА - Спремна за само 20 минута, а потребан вам је мали број намирница за хрскав укус
Ова пита на води укуснија је од сваке мрсне!
Брза пита може бити идеална за касни ручак или рану вечеру, али и као замена за ужину. Уживаћете у рецепту који вам доносимо.
Састојци:
2 празилука
400 г шампињона
200 мл куваног парадајза
кашичица бибера
кашичица зачина
кашичица соли
500 г готових кора
Припрема:
Ситно исецкајте празилук и продинстајте на води. Танке листиће шампињона придружите луку, па када омекшају полијте соком од парадајза и зачините.
Коре пресеците на два дела, па ставите једне преко других. У малу чинију помешајте сок од парадајза и киселу воду, чиме је потребно да премажете сваку кору.
Када је премажете, попут баклаве је пресавијте три пута. Ставите кашику фила на почетак и правите троуглиће. Понављајте поступак док не потрошите све састојке и ређајте на плех обложен папиром за печење.
На врху премажите парадајзом који вам је остао. Пеците на 200 степени око 15 минута, док не порумене. Пријатно!