Slastan ČOKOLADNI KOLAČ - Zasladite post uz ovu đakoniju, podseća na bakine recepte i vraća u detinjstvo
Ovaj kolač ješćete bez griže savesti.
03.03.2025.
13:53
Komentari (0)
Savršen za popodnevno zaslađivanje, oduševiće vas brz recept za čokoladnu bombu. Ispratite postupak u nastavku i uživajte u spoju ukusa.
Sastojci za koru:
- 150 g brašna
- 30 g mlevenih badema, oraha ili lešnika
- 40 g kakao praha
- 50 g šećera
- prašak za pecivo
- kašičica sode bikarbone
- 60 ml ulja
- 140 g javorovog sirupa
- 200 ml biljnog mleka
- 2 kašičice arome vanile
- kašičica jabukovog sirćeta
Za preliv:
- 150 g posne čokolade
- 150 ml biljnog mleka
- 2 kašike šećera
- kašika arome vanile
- kašika ulja
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke. Zatim u posebnu posudu sipajte one u tečnom stanju. Sjedinite ih. Vrlo je važno da mleko bude vruće.
Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
Dok se peče izmešajte sastojke za preliv i prelijte ohlađen kolač. Možete ukrasiti mlevenim orašastim plodovima. Prijatno!