PEČENO PILE sa krompirima iz rerne je klasik za najukusniji RUČAK - Recept za HRSKAVU kožicu i meso koje se lepi za prste
Hrskava kožica, sočno meso i savršeno pečeni krompiri učiniće vaš ručak posebnim. Pripremite ga za vikend ili kao porodični obrok i uživajte u svakom zalogaju!
Pečeno pile sa krompirima je jednostavan, ali savršen recept koji donosi nezaboravan užitak za celo domaćinstvo. Svi volimo miris pečenog mesa koji se širi iz rerne, a hrskava kožica i sočno meso koje se topi u ustima učiniće ovaj ručak nezaboravnim. U kombinaciji sa krompirima, ovaj klasik je prava poslastica za svaki stol.
U nastavku je recept koji će vam pomoći da pripremite pile sa savršenom kožicom i krompirima, koji će svi obožavati!
Sastojci:
- 1 celo pile (oko 1,5 kg)
- 4-5 krompira
- 3 čena belog luka
- 2 kašičice majčine dušice
- 1 kašičica ruzmarina
- So i biber po ukusu
- 50 ml maslinovog ulja
- 100 ml belog vina (opciono)
- 1 limun
Priprema:
Za početak, pripremite pile. Operite ga, osušite papirnim ubrusom i začinite sa soli, biberom, majčinom dušicom i ruzmarinom. Isecite limun na četvrtine i stavite u unutrašnjost pileta zajedno sa jednim čenom belog luka. Prelijte pile sa maslinovim uljem i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na 180°C.
Dok se pile peče, ogulite krompire i isecite ih na krugove ili kocke. U velikoj posudi, pomešajte krompir sa malo maslinovog ulja, solju, biberom i sitno iseckanim belim lukom. Kada pile bude pečeno oko 40 minuta, dodajte krompir u pleh oko pileta i prelijte sa malo belog vina, ako želite.
Pecite još 30-40 minuta, povremeno prelivajući pile sa sopstvenim sokom, kako bi kožica bila što hrskavija. Kada pile dobije zlatno-smeđu boju i krompiri budu pečeni, izvadite iz rerne.
Ovaj recept za pečeno pile sa krompirima iz rerne je prava poslastica koja će oduševiti vašu porodicu i goste. Hrskava kožica, sočno meso i savršeno pečeni krompiri učiniće vaš ručak posebnim. Pripremite ga za vikend ili kao porodični obrok i uživajte u svakom zalogaju!