ПЕЧЕНО ПИЛЕ са кромпирима из рерне је класик за најукуснији РУЧАК - Рецепт за ХРСКАВУ кожицу и месо које се лепи за прсте
Хрскава кожица, сочно месо и савршено печени кромпири учиниће ваш ручак посебним. Припремите га за викенд или као породични оброк и уживајте у сваком залогају!
Печено пиле са кромпирима је једноставан, али савршен рецепт који доноси незабораван ужитак за цело домаћинство. Сви волимо мирис печеног меса који се шири из рерне, а хрскава кожица и сочно месо које се топи у устима учиниће овај ручак незаборавним. У комбинацији са кромпирима, овај класик је права посластица за сваки стол.
У наставку је рецепт који ће вам помоћи да припремите пиле са савршеном кожицом и кромпирима, који ће сви обожавати!
Састојци:
- 1 цело пиле (око 1,5 кг)
- 4-5 кромпира
- 3 чена белог лука
- 2 кашичице мајчине душице
- 1 кашичица рузмарина
- Со и бибер по укусу
- 50 мл маслиновог уља
- 100 мл белог вина (опционо)
- 1 лимун
Припрема:
За почетак, припремите пиле. Оперите га, осушите папирним убрусом и зачините са соли, бибером, мајчином душицом и рузмарином. Исеците лимун на четвртине и ставите у унутрашњост пилета заједно са једним ченом белог лука. Прелијте пиле са маслиновим уљем и ставите га у претходно загрејану рерну на 180°Ц.
Док се пиле пече, огулите кромпире и исеците их на кругове или коцке. У великој посуди, помешајте кромпир са мало маслиновог уља, сољу, бибером и ситно исецканим белим луком. Када пиле буде печено око 40 минута, додајте кромпир у плех око пилета и прелијте са мало белог вина, ако желите.
Пеците још 30-40 минута, повремено преливајући пиле са сопственим соком, како би кожица била што хрскавија. Када пиле добије златно-смеђу боју и кромпири буду печени, извадите из рерне.
Овај рецепт за печено пиле са кромпирима из рерне је права посластица која ће одушевити вашу породицу и госте. Хрскава кожица, сочно месо и савршено печени кромпири учиниће ваш ручак посебним. Припремите га за викенд или као породични оброк и уживајте у сваком залогају!