Raskošna RED VELVET torta je najlepša poslastica za DAN ZALJUBLJENIH - Kremasta fantazija fenomenalnog ukusa najslađi je način da pokažete LJUBAV
Torta kojoj popularnost samo raste, pravićete stalno.
Kada želite da na poseban način pokažete ljubav, nema ničeg slađeg od toga da tu emociju pretočite u jedan neverovatno ukusan, raskošan desert. Red Velvet torta je prava kremasta fantazija koja će osvojiti sva čula – sa svojim bogatim, crvenim slojevima i nežnim, punim ukusom. Savršen spoj sočne kore i luksuznog kremastog fila, ova torta nije samo ukusan užitak, već prava simbolika strasti i nežnosti koju osećate prema osobi koju volite.
Bez obzira da li ste ljubitelj umerenih slatkiša ili želite da se odate nečemu spektakularnom za Dan zaljubljenih, ova torta je najbolji način da zablistate i oduševite.
Potrebno je:
Za patišpanj:
2 1/2 šolje brašna za sve namene
2 kašike kakao praha
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
1/2 šolje biljnog ulja
1 1/2 šolja granuliranog šećera
2 1/2 kašičice crvene prehrambene boje
4 jaja, sobne temperature
1 kašika ekstrakta vanile
1 kašičica sirćeta
1 1/3 šolje mlaćenice
Za glazuru od krem sira:
230 g krem sira, sobne temperature
230 g putera, sobne temperature
1 kašika ekstrakta vanile
1/2 kašičice soli
7 šoljica šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dve okrugle tepsije obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi prosejte brašno, sodu bikarbonu, so i kakao prah. U zasebnoj posudi umutite ulje i šećer. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje, i mutite dok ne dobijete penastu smesu. Umešajte vanilin ekstrakt i prehrambenu boju. Sve dobro promešajte. Zasebno, u posudi pomešajte sirće i mlaćenicu. Dodajte naizmenično mešavinu sa mlaćenicom i suve sastojke. Sve lepo sjedinite. Testo podelite na dva dela, pa ga izlijte ga u kalupe. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite kore da se prohlade. Zasebno umutite puter i krem sir pa dodajte vanilin ekstrakt, so i šećer. Na tacnu stavite prvu koru pa je obilno premažite kremom. Nanesite drugu koru pa premažite kremom. Dekorišite tortu prehrambenom crvenom bojom.