Recept za PANIRANOG OSLIĆA U PIVU - Meso ribe ispadne spolja hrskavo, a iznutra mekano i sočno, idealno za porodični ručak
Napravite ovo ukusno jelo još danas, imaćete ukusan i hranljiv obrok.
12.03.2025.
16:15
Komentari (0)
Predlažemo vam jelo koje možete spremati i u toku posta kada postite na ulju. Reč je o paniranom osliću u smesi od piva, a ako ne želite pivo možete ga zameniti kiselom vodom.
Meso će biti spolja hrskavo, a iznutra sočno.
Sastojci:
- za 1,5 kg oslića
Oslić očistite, operite i ostavite da se ocedi od vode. Izrežite na sitnije komade. Zatim malo posolite pa uvaljajte u brašno.
Zatim pripremite panir.
Pivski panir:
- 250 ml piva
- So, suvi začin, začinska paprika, biber i brašno po potrebi - da bi ste dobili gustinu, nešto gušće od smese za palačinke.
Komade oslića uvaljane u brašno spuštajte u pivski panir, a zatim pržite na vrelom ulju.
Detaljnije o receptu na videu u prilogu Kuhinja Valentina Mašković.