Recept za PILEĆI RIZI BIZI sa povrćem - Predlog za današnji ručak ili ranu večeru mališane će podsetiti na vrtić
Rizi bizi je jelo koje se tradicionalno služi u skoro svim obdaništima, a izuzetno je ukusno.
07.04.2025.
15:44
Komentari (0)
Ako ste u potrazi za receptom za kasniji ručak ili ranu večeru, mislimo da bi ovo bio odličan predlog. Dajte mu šansu, a on će vas očarati.
Sastojci:
- 300 g pilećih prsa
- crni luk
- 125 g pirinča
- 130 g smrznutog graška
- dve šargarepe
- paprika
- začini po ukusu
- ulje
- 150 ml paradajz soka
- 300 ml vode
Priprema:
Skuvajte pirinač na uobičajen način. Piletinu isecite na kocke, prekrijte kašikom ulja i začinite po želji, zatim je pržite dok ne postane mekana (7-10 minuta).
Sitno isecite luk pa ga kratko propržite. Dodajte iseckanu šargarepu i papriku, te pridružite luku.
Zalijte paradajz sokom i vodom, dodajte smrznuti grašak i ostavite da se krčka oko 15 minuta.
Vratite piletinu i pirinač, pa dodajte malo maslaca i promešajte. Prijatno!