Рецепт за ПИЛЕЋИ РИЗИ БИЗИ са поврћем - Предлог за данашњи ручак или рану вечеру малишане ће подсетити на вртић
Ризи бизи је јело које се традиционално служи у скоро свим обдаништима, а изузетно је укусно.
07.04.2025.
15:44
Коментари (0)
Ако сте у потрази за рецептом за каснији ручак или рану вечеру, мислимо да би ово био одличан предлог. Дајте му шансу, а он ће вас очарати.
Састојци:
- 300 г пилећих прса
- црни лук
- 125 г пиринча
- 130 г смрзнутог грашка
- две шаргарепе
- паприка
- зачини по укусу
- уље
- 150 мл парадајз сока
- 300 мл воде
Припрема:
Скувајте пиринач на уобичајен начин. Пилетину исеците на коцке, прекријте кашиком уља и зачините по жељи, затим је пржите док не постане мекана (7-10 минута).
Ситно исеците лук па га кратко пропржите. Додајте исецкану шаргарепу и паприку, те придружите луку.
Залијте парадајз соком и водом, додајте смрзнути грашак и оставите да се крчка око 15 минута.
Вратите пилетину и пиринач, па додајте мало маслаца и промешајте. Пријатно!