Recept za POSNI ČOKOLADNI kolač sa makom i sokom od pomorandže - Spoj ukusa i aroma koji će vas oduševiti
Zasladite se raskošnom poslasticom i u vreme posta.
Predstavljamo vam recept za veoma zanimljiv posni kolač. Evo kako se sprema i koji sastojci su vam potrebni.
Sastojci, meri se čašom od 2 dl:
- 2 čaše mineralne vode
- 1 čaša ulja
- 2 čaše šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanil šećer
- 3 čaše brašna T- 500 glatko
- 200 g maka
Sve sastojke sjedinite žicom i izlijte u pleh obložen papirom za pečenje dimenzije 35/45 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 do 25min. Ohlađeni biskvit podelite na pola da tako dobijete 2 kore.
Fil:
- 2 čaše soka od pomorandže
- 1,5 čaše šećera
- 1 kesicu vanil šećera
- 1 puding od čokolade
- Nakon što ukuvate puding dodajte u vruć fil
- 125 g posnog margarina
- 200 g posne crne čokolade
- 300 g mlevenih oraha
Ostavite da se fil prohladi. Zatim filovati. Korice kvasiti sokom od pomorandže. Potrebno vam je 300 ml soka.
Korica, fil, korica, fil, a zatim preko posipati krupno mlevenim orasima. Ostavite par sati da upije i da se stegne na hladnom mestu.
Zatim isecite i isprobajte najukusniji posni kolač.
Detaljnije o receptu na videu kanala Kuhinja Valentina Mašković,