Рецепт за ПОСНИ ЧОКОЛАДНИ колач са маком и соком од поморанџе - Спој укуса и арома који ће вас одушевити
Засладите се раскошном посластицом и у време поста.
Представљамо вам рецепт за веома занимљив посни колач. Ево како се спрема и који састојци су вам потребни.
Састојци, мери се чашом од 2 дл:
- 2 чаше минералне воде
- 1 чаша уља
- 2 чаше шећера
- 1 прашак за пециво
- 1 ванил шећер
- 3 чаше брашна Т- 500 глатко
- 200 г мака
Све састојке сједините жицом и излијте у плех обложен папиром за печење димензије 35/45 цм. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени 20 до 25мин. Охлађени бисквит поделите на пола да тако добијете 2 коре.
Фил:
- 2 чаше сока од поморанџе
- 1,5 чаше шећера
- 1 кесицу ванил шећера
- 1 пудинг од чоколаде
- Након што укувате пудинг додајте у врућ фил
- 125 г посног маргарина
- 200 г посне црне чоколаде
- 300 г млевених ораха
Оставите да се фил прохлади. Затим филовати. Корице квасити соком од поморанџе. Потребно вам је 300 мл сока.
Корица, фил, корица, фил, а затим преко посипати крупно млевеним орасима. Оставите пар сати да упије и да се стегне на хладном месту.
Затим исеците и испробајте најукуснији посни колач.
Детаљније о рецепту на видеу канала Кухиња Валентина Машковић,