Recept za posni KOLAČ SA VIŠNJAMA - Najukusnija poslastica koja podseća na detinjstvo, a jednostavna glazura joj daje posebnu aromu
Kremast dezert sa čokoladom i višnjama, idealan za popodnevno zaslađivanje.
06.03.2025.
17:17
Komentari (0)
U potrazi za posnim kolačima, naišli smo na ovaj koji oduševljava sve koji ga probaju. Ispratite recept u nastavku i uverite se u naše reči.
Sastojci:
- 240 g brašna
- 125 g šećera
- 40 g kakao praha
- 6 g sode bikarbone
- prašak za pecivo
- 250 ml soka od višanja
- 80 ml ulja
- 350 g višanja
- kašika gustina
Za šećernu glazuru:
- 50 g šećera u prahu
- dve kašičice soka od višanja
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke, osim gustina. Zatm pridružite ulje i sok od višanja, pa sjedinite.
Pola pripremljene smese stavite u kalup obložen papirom za pečenjem.
U posebnu posudu pomešajte gustin i višnje. Sipajte ih preko podloge u kalupu, pa prekrijte drugim delom čokoladne smese.
Stavite da se peče na 180 stepeni oko 35 minuta. Prekrijte spremljenom glazurom, sačekajte bar 5 minuta i secite. Prijatno!