Savršen ručak za CVETI! Pripremite PASTRMKU IZ RERNE i uživajte u hrskavom dodiru ribljeg mesa u toku vaskršnjeg posta
Danas slavimo Cveti, što znači da je drugi put tokom vaskršnjeg posta dozvoljeno jesti ribu.
Ukoliko želite brz, a istovremeno ješan ručak - na pravom ste mestu! Donosimo vam recept za pastrmku iz rerne, tako sočnu da ćete jedva čekati sledeću priliku da je spremite.
Sastojci:
- tri pastrmke/1 kg
- nekoliko stabljika peršuna
- dva čena belog luka
- dva limuna
- dve kašičice soli
- dve kašike maslinovog ulja
- kupovni začin za ribu
Priprema:
Najpre spremite marinadu. Peršun iseckajte, kao i beli luk. Stavite u činiju, pa pridružite limunov sok jednog limuna i sirće.
Očistite ribu, ukoliko je niste već kupili takvu. Začinite je kupovnim začinima za ribu, sa obe strane i solju. Prelijte je marinadom.
Pastrmka se uvek peče u rerni jer tako neće biti suva. Dobićete hrskavu spoljašnjost, a sočnu unutrašnjost.
Dodajte kriške limuna i stavite između ribe. Pecite 40 minuta na 200 stepeni. Poslužite uz krompir salatu. Prijatno!