Савршен ручак за ЦВЕТИ! Припремите ПАСТРМКУ ИЗ РЕРНЕ и уживајте у хрскавом додиру рибљег меса у току васкршњег поста
Данас славимо Цвети, што значи да је други пут током васкршњег поста дозвољено јести рибу.
Уколико желите брз, а истовремено јешан ручак - на правом сте месту! Доносимо вам рецепт за пастрмку из рерне, тако сочну да ћете једва чекати следећу прилику да је спремите.
Састојци:
- три пастрмке/1 кг
- неколико стабљика першуна
- два чена белог лука
- два лимуна
- две кашичице соли
- две кашике маслиновог уља
- куповни зачин за рибу
Припрема:
Најпре спремите маринаду. Першун исецкајте, као и бели лук. Ставите у чинију, па придружите лимунов сок једног лимуна и сирће.
Очистите рибу, уколико је нисте већ купили такву. Зачините је куповним зачинима за рибу, са обе стране и сољу. Прелијте је маринадом.
Пастрмка се увек пече у рерни јер тако неће бити сува. Добићете хрскаву спољашњост, а сочну унутрашњост.
Додајте кришке лимуна и ставите између рибе. Пеците 40 минута на 200 степени. Послужите уз кромпир салату. Пријатно!