Slatke rolnice prženice za doručak se jedu očima, a tope u ustima! Gotove za 10 minuta, mekane, hrskave i preukusne - pravi raj za nepce
Bilo da ih služite uz jutarnju kafu, doručak, posle ručka kao desert ili kao slatki zalogaj za nenajavljene goste – ove rolnice će postati vaša go-to poslastica. Čuvajte se – lako izazivaju zavisnost!
Ako ste ljubitelj brzih i ukusnih doručaka koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i savršenim ukusom, rolnice prženice su pravi izbor! Ovaj recept je idealan za sve koji žele da uživaju u doručku, a nemaju puno vremena. Gotove su za samo 10 minuta i savršen su spoj mekane unutrašnjosti i hrskave spoljašnjosti. Uz to, one se topе u ustima i jednostavno se ne mogu prestati jesti!
Sastojci:
6 kriški belog hleba (možete koristiti i integralni)
2 jaja
100 ml mleka
2 kašičice šećera
1 kašičica vanilin šećera
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice kvasca u prahu
2 kašičice neslanog krem sira (ili krem sira po izboru)
2 kašičice meda (ili zaslađivača po želji)
Prstohvat soli
Ulje ili maslac za prženje
Priprema:
Priprema filovanja: U dubljoj činiji pomešajte krem sir, med i vanilu dok ne dobijete glatku kremu. Ostavite sa strane.
Priprema rolnica: Kriške hleba stavite na ravnu površinu i lagano ih razvaljajte oklagijom da postanu tanje. Zatim na svaku krišku stavite krem i pažljivo uvijajte u rolnice. Isecite ivice da biste dobili lepe, ujednačene rolnice.
Priprema smese za prženje: U drugoj činiji umutite jaja, mleko, šećer, prašak za pecivo i so. Dodajte kvasac u prahu i sve dobro promešajte.
Prženje: U većem tiganju zagrejte malo ulja ili maslaca. Potopite svaku rolnicu u pripremljenu smesu, a zatim je stavite u tiganj da se prži na srednje jakoj vatri. Pržite dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave sa svih strana.
Posluživanje: Pržene rolnice možete posuti sa malo prah šećera ili preliti sa medom, ili ih jesti uz omiljeni džem. Poslužite ih dok su još tople, uz šoljicu omiljenog napitka.
Zašto će vam ovaj doručak postati omiljen?
Brzo i lako – Priprema ne traje više od 10 minuta, idealno za zauzete jutarnje sate.
Ukusno – Mekane, hrskave i kremaste rolnice će vas potpuno oduševiti.
Zdraviji izbor – Ove rolnice možete napraviti sa integralnim hlebom i prirodnim zaslađivačima, čineći ih zdravijom opcijom za doručak.
Svestranost – Možete koristiti različite vrste krem sira i dodataka, prilagoditi prema svom ukusu.
Saveti za savršene rolnice prženice:
Ako želite još bogatiji ukus, možete dodati šaku sitno iseckanih oraha ili badema u kremu za punjenje.
Da biste ih učinili još mekšima, možete koristiti hleb od celog zrna.
Savršeno idu uz sveže voće ili čaj od nane, čineći vaš doručak još zdravijim i osvežavajućim.