Слатке ролнице прженице за доручак се једу очима, а топе у устима! Готове за 10 минута, мекане, хрскаве и преукусне - прави рај за непце
Било да их служите уз јутарњу кафу, доручак, после ручка као десерт или као слатки залогај за ненајављене госте – ове ролнице ће постати ваша го-то посластица. Чувајте се – лако изазивају зависност!
Ако сте љубитељ брзих и укусних доручака који ће вас одушевити својом једноставношћу и савршеним укусом, ролнице прженице су прави избор! Овај рецепт је идеалан за све који желе да уживају у доручку, а немају пуно времена. Готове су за само 10 минута и савршен су спој мекане унутрашњости и хрскаве спољашњости. Уз то, оне се топе у устима и једноставно се не могу престати јести!
Састојци:
6 кришки белог хлеба (можете користити и интегрални)
2 јаја
100 мл млека
2 кашичице шећера
1 кашичица ванилин шећера
1 кашичица прашка за пециво
2 кашичице квасца у праху
2 кашичице несланог крем сира (или крем сира по избору)
2 кашичице меда (или заслађивача по жељи)
Прстохват соли
Уље или маслац за пржење
Припрема:
Припрема филовања: У дубљој чинији помешајте крем сир, мед и ванилу док не добијете глатку крему. Оставите са стране.
Припрема ролница: Кришке хлеба ставите на равну површину и лагано их разваљајте оклагијом да постану тање. Затим на сваку кришку ставите крем и пажљиво увијајте у ролнице. Исеците ивице да бисте добили лепе, уједначене ролнице.
Припрема смесе за пржење: У другој чинији умутите јаја, млеко, шећер, прашак за пециво и со. Додајте квасац у праху и све добро промешајте.
Пржење: У већем тигању загрејте мало уља или маслаца. Потопите сваку ролницу у припремљену смесу, а затим је ставите у тигањ да се пржи на средње јакој ватри. Пржите док не постану златно смеђе и хрскаве са свих страна.
Послуживање: Пржене ролнице можете посути са мало прах шећера или прелити са медом, или их јести уз омиљени џем. Послужите их док су још топле, уз шољицу омиљеног напитка.
Зашто ће вам овај доручак постати омиљен?
Брзо и лако – Припрема не траје више од 10 минута, идеално за заузете јутарње сате.
Укусно – Мекане, хрскаве и кремасте ролнице ће вас потпуно одушевити.
Здравији избор – Ове ролнице можете направити са интегралним хлебом и природним заслађивачима, чинећи их здравијом опцијом за доручак.
Свестраност – Можете користити различите врсте крем сира и додатака, прилагодити према свом укусу.
Савети за савршене ролнице прженице:
Ако желите још богатији укус, можете додати шаку ситно исецканих ораха или бадема у крему за пуњење.
Да бисте их учинили још мекшима, можете користити хлеб од целог зрна.
Савршено иду уз свеже воће или чај од нане, чинећи ваш доручак још здравијим и освежавајућим.