Zahvaljujući ovom jelovniku je Aca Sofronijević smršao 40 kilograma: Od težine nije mogao da se savije da zaveže pertlu i onda je presekao
Pridržavao se ovih pravila i uspeo je da se prepolovi.
Jedan od najpoznatijih harmonikaša sa naših prostora, Aca Sofronijević, godinama je vodio bitku s viškom kilograma, dostižući čak 128 kilograma. Međutim, zahvaljujući upornosti, redovnim treninzima i pravilnoj ishrani, uspeo je da smrša neverovatnih 40 kilograma.
Ovim podvigom Aca nije samo poboljšao svoj izgled, već je, što je još važnije, pokazao da briga o zdravlju i kvalitet života dolaze kao rezultat discipline i posvećenosti.
- Trenutak kada sam odlučio da povedem računa o sebi desio kada više nisam mogao da se sagnem da zavežem pertlu, mama mi je pomagala. U tom trenutku imao sam 128 kilograma, to je bilo 2008. godine – počeo je priču Sofronijević i priznao da mu sam početak nije bio lak.
- Ja zaista volim da jedem, mislim da sam to nasledio od majke (smeh). Kada sam počinjao karijeru, 2000. godine, oformio sam bend koji se zvao "Buba prestiž" i naše svirke trajale su do dva, tri sata noću. Na nastupima sam unosio veliku količinu alkohola, ali to nije bilo jedino zlo. Kada bismo svirku priveli kraju, otišli bismo na ogromnu picu ili metarsku palačinku i te ogromne količine hrane uz nespavanje, ne treniranje i stres dovele su do toga da sam ja konstantno jeo - iskreno je rekao Aca.
Sofronijević se hrani zdravo
- Doručak su uglavnom neke kašice od heljde sa kombinacijama smrznutog voća, jaja, napravim neku salatu dobru, humus često pravim, integralni hleb, heljdu obožavam i super je varim i uglavnom je kod mene heljdin hleb. U zavisnosti od toga šta je bio doručak užina je uvek su te neke voćne stvari ili štanglica čokolade ili dve urme - otkrio je harmonikaš u emisiji "RTS Ordinacija".
- Za ručak se uvek trudim da imam nešto kuvano, uvek se trudim da to bude grašak ili sočivo ili pasulj koji vezujem sa jednim parčetom integralnog hleba. Meso sam naučio da je meni dovoljno 150 grama mesa maksimalno i ja sam apsolutno sit. Dva, tri puta nedeljno jedem meso, dva, tri puta jedem ribu ostalo je ta neka biljna hrana i uvek neka lagana večera - pričao je Sofronijević.