Захваљујући овом јеловнику је Аца Софронијевић смршао 40 килограма: Од тежине није могао да се савије да завеже пертлу и онда је пресекао
Придржавао се ових правила и успео је да се преполови.
Један од најпознатијих хармоникаша са наших простора, Аца Софронијевић, годинама је водио битку с вишком килограма, достижући чак 128 килограма. Међутим, захваљујући упорности, редовним тренинзима и правилној исхрани, успео је да смрша невероватних 40 килограма.
Овим подвигом Аца није само побољшао свој изглед, већ је, што је још важније, показао да брига о здрављу и квалитет живота долазе као резултат дисциплине и посвећености.
- Тренутак када сам одлучио да поведем рачуна о себи десио када више нисам могао да се сагнем да завежем пертлу, мама ми је помагала. У том тренутку имао сам 128 килограма, то је било 2008. године – почео је причу Софронијевић и признао да му сам почетак није био лак.
- Ја заиста волим да једем, мислим да сам то наследио од мајке (смех). Када сам почињао каријеру, 2000. године, оформио сам бенд који се звао "Буба престиж" и наше свирке трајале су до два, три сата ноћу. На наступима сам уносио велику количину алкохола, али то није било једино зло. Када бисмо свирку привели крају, отишли бисмо на огромну пицу или метарску палачинку и те огромне количине хране уз неспавање, не тренирање и стрес довеле су до тога да сам ја константно јео - искрено је рекао Аца.
Софронијевић се храни здраво
- Доручак су углавном неке кашице од хељде са комбинацијама смрзнутог воћа, јаја, направим неку салату добру, хумус често правим, интегрални хлеб, хељду обожавам и супер је варим и углавном је код мене хељдин хлеб. У зависности од тога шта је био доручак ужина је увек су те неке воћне ствари или штанглица чоколаде или две урме - открио је хармоникаш у емисији "РТС Ординација".
- За ручак се увек трудим да имам нешто кувано, увек се трудим да то буде грашак или сочиво или пасуљ који везујем са једним парчетом интегралног хлеба. Месо сам научио да је мени довољно 150 грама меса максимално и ја сам апсолутно сит. Два, три пута недељно једем месо, два, три пута једем рибу остало је та нека биљна храна и увек нека лагана вечера - причао је Софронијевић.