clear sky
21°C
01.06.2024.
Beograd
eur
117.1015
usd
108.2069
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Kako GOVORI STOMAK? Pobednica NAJUKUSNIJEG takmičenja otkriva tajne! (FOTO + RECEPT)

11.04.2015. 16:45
Piše:
Srbija Danas/M.D
Mirela Ham, kuvar, recepti
Mirela Ham, kuvar, recepti / Izvor: Foto: Facebook/MirelaHam

Probajte Mirelin recept, verujemo da lepšeg lososa niste jeli!

Mirela Ham, Apatinka koja trenutno živi i radi u Beogradu, bila je pobednica na takmičenju u pripremanju jela "24 kitchen Serbia", na prestižnom evropskom kulinarskom kanalu. Konkurencija je bila velika, ali Mirelina "Sečuanska piletina sa tandori prelivom" oduševila je vrsne poznavaoce kulinarstva.

- Ljubav prema kulinarstvu sam nasledila od pokojnog oca koji je, iako nije bio profesionalni kuvar, pripremao izvrsna jela. Rođena sam u Apatinu, ali živim u Beogradu već 5 godina. Stigavši u prestonicu, upisala sam i na kraju završila školu za kulinarskog tehničara. Talenat i smisao, po mom skromnom mišljenju, imam, a znanje i iskustvo sam stekla radeći u nekoliko poznatijih restorana u Beogradu - priča za portal SrbijaDanas.com Mirela Ham.  

Kao pobednica "24 kitchen Serbia", gostovala je kod Nenada Veljkovića, kuvara koji ima svoju emisiju. Mirela kaže da joj se time ispunila jedna od najvećih želja. 

- Bila sam oduševljena! Nenad je fenomenalan momak! Kao njegov gost pripremala sam jelo, a on mi je pomagao. I on i cela ekipa su bili sjajni, i iza i ispred kamera. Gostujući u njegovoj emisiji, stekla sam neverovatno iskustvo i ovo će mi sigurno biti podstrek za neka buduća takmičenja - ponosna je Mirela.

mrežaste palačinke
mrežaste palačinke / Izvor: Foto: Facebook/MirelaHam

Osim toga, Mirela je pobedila i na takmičenju za "Naj palačinku" koju je organizovala kompanija Delimano Srbija.

- Videla sam priliku da se okušam i u ovome. Htela sam da napravim nešto neuobičajeno, nesvakidašnje. Moje mrežaste palačinke sa cimetom, avokadom, krem sirom i mešanim povrćem, prelivenim sosom od ostriga su glasovima ljubitelja palačinki dospele na prvo mesto. Hvala svima koji su učestvovali i nadam se da im se sviđa recept.

Ni to nije sve, Mirelu su nedavno posetili novinari Prve televizije, koji su želeli da naprave prilog sa njom. 

- Postajem polako popularna - skromna je Mirela.

- Imam na Fejsbuku svoju stranicu Govor stomaka, na koju postavljam recepte, slike i video snimke svojih jela. Nakon takmičenja i emisija, lajkovi i zahtevi za prijateljstvo su se primetno povećali. Drago mi je što postoje ljudi kojima se dopada ono što radim, a to mi je i obaveza i zadovoljstvo da nastavim dalje." 

Mirela za čitaoce našeg portala ima novi recept - Losos u umaku od spanaća. 

Mirela Ham, kuvanje, losos
Mirela Ham, kuvanje, losos / Izvor: Foto: Facebook/MirelaHam

Potrebno:

  • maslinovo ulje
  • 2 fileta lososa
  • suvi vrat
  • sremuš
  • beli luk
  • crvena paprika
  • crveni luk
  • čičoka
  • spanać
  • pavlaka
  • limun

Priprema:

Na zagrejano maslinovo ulje, staviti filete lososa (na stranu kože) da se peče najviše 10 minuta. Kada korica postane hrskava okrenuti na drugu stranu i, posle 7-8 minuta, već je fino pečena. Posebno ispeći nekoliko slojeva suvog vrata, izvaditi ga i u tu masnoću staviti sremuš, beli luk, svežu crvenu papriku, crveni luk, rendanu čičoku i blanširani seckani spanać, grilovati to na kratko i zatim u povrće dodati neutralnu pavlaku. Posoliti, pobiberiti, dodati bosiljak i kada se pavlaka ukuva, sos je gotov. Servirati filete lososa na tanjir, iscediti limunov sok, preko njega preliti sos i dodati ostatak povrća na koji stavljamo uvrnuti suvi vrat. Na kraju narendati limunovu koru. Prijatno!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.