Ево како да вам КНЕДЛЕ ЗА СУПУ увек буду савршене - Трик због ког се никада НЕ РАСПАДАЈУ и не лепе, већ су сочне и мекане
Главна тајна ових неодољиво меких кнедли лежи у томе да се тесто меша кратко, тек толико да се састојци сједине. Такође, важно је да супа лагано ври када се кнедле кувају.
Домаћа супа је незамислива без савршено меких кнедли. Овај једноставан рецепт преноси бакину тајну за кнедле које се топе у устима. Заборавите на тврде и жилаве кнедле – уз овај трик ваше ће бити лагане попут облака.
Шта вам је потребно?
За ове ваздушасте кнедле требаће вам само пар основних састојака које већ имате код куће: свеже јаје, мало брашна и прстохват соли. Без компликација, а резултат очаравајући!
Једноставна припрема у пар корака
Разбијте јаје у чинију и додајте прстохват соли. Виљушком га лагано умутите. Мало по мало додајте брашно, непрестано мешајући. Циљ је добити глатко тесто које није ни превише густо ни превише ретко – таман да се лако одваја кашичицом. Немојте претерано месити тесто, то је кључ за мекоћу.
Када супа проври, смањите ватру на средњу. Кашичицом вадите мале количине теста и пажљиво спуштајте у супу. Величина кнедли зависи од ваше жеље. Кувајте их док не испливају на површину, а затим их оставите да се крчкају још пар минута.
Тајна бакине кухиње
Главна тајна ових неодољиво меких кнедли лежи у томе да се тесто меша кратко, тек толико да се састојци сједине. Такође, важно је да супа лагано ври када се кнедле кувају.
Како послужити савршене кнедле?
Ове предивне кнедле ће употпунити сваку вашу супу, било да је у питању богата пилећа супа, ароматична говеђа или лагана повртна чорба. Припремите се да уживате у сваком меком залогају!