Кемиш увек тражи парче више: Зорица Брунцлик има рецепт за најлепшу торту - Сласна, јефтина и преукусна
Зорица Брунцлик још једном је доказала да њена уметничка перфекција није резервисана само за сцену – њена торта прави је кулинарски бисер, који је многима постао омиљени рецепт за посебне прилике.
Зорица Брунцлик, дива народне музике, позната је не само по свом изванредном гласу, већ и по кулинарским вештинама које једнако бриљирају као и њен наступ на сцени. Они који је познају кажу да све што ради, ради савршено – савршено пева, савршено кува…
До сада смо имали прилику да се уверимо у Зоричино кулинарско умеће током емисије „На вечери код“, али тада још увек није открила да је и изванредан посластичар, права мајсторица за торте.
Ту тајну сада је открила њена пријатељица, познати текстописац Весна Петковић, која је рецепт Зорице Брунцлик за чувену Пуслица торту преузела директно од певачице.
- Зорица је маестрална када су торте у питању, прави их изванредно. Њена Пуслица торта је моја омиљена, онако хрскава, са танким корама од беланаца… Од ње сам узела рецепт баш за ту торту и правила сам је за славу, међутим, није испала ни слична њеној, коре су биле дебеле… Зорица је ипак похвалила - признаје Весна Петковић, пише Свет.
За све љубитеље кулинарства, доносимо и сам рецепт Зорице Брунцлик за торту са хрскавим корицама, који је Весна поделила.
Састојци:
За једну кору:
5 беланаца
200 гр шећера
За фил:
10 жуманаца
15 кашика шећера
2,5 дл млека
250 гр млевених печених лешника
250 гр маслаца
4 дл слатке павлаке за шлаг
Припрема:
Умутити 5 беланаца у чврст снег, па постепено додавати шећер. Када се дода свих 200 гр шећера, мутити још неколико минута. У калуп ставити пеки папир на дно, а рубне ивице мало намазати маргарином и посути брашном. Снег ставити у калуп, поравнати и пећи на 150 степени тачно 35 минута. На исти начин испећи и другу кору, а затим их оставити да се охладе. Најбоље је филовати торту следећег дана.
За фил, 10 жуманаца добро измешати са 15 кашика шећера, додати 2,5 дл млека и ставити да се кува. Непрестано мешати жицом и чим почне да се згушњава и ври, одмах склонити са рингле. Када се фил мало прохлади, додати 250 гр млевених печених лешника. Када се фил потпуно охлади, измешати га са добро и пенасто умућеним маслацем.
У чврст снег умутити 4 дл слатке павлаке, а торту филовати следећим редом: кора, пола фила, кора, пола фила, шлаг. На крају је могуће украсити по жељи, стварајући савршену комбинацију хрскавих корица и кремастог фила.
Зорица Брунцлик још једном је доказала да њена уметничка перфекција није резервисана само за сцену – њена Пуслица торта прави је кулинарски бисер, који је многима постао омиљени рецепт за посебне прилике.