Најбржа ПИТА са тиквицама и кромпиром која мирисом враћа у детињство - без кора, излије се у плех и пече за трен; идеална за запослене и почетнике у кухињи
Ова пита са тиквицама и кромпиром је права спасилица за запослене и почетнике у кухињи. Брзо се припрема, излије у плех без кора и пече за трен, а резултат је издашна, сочна и храњива пита која мирише на детињство и савршена је за сваки оброк.
Ако тражите рецепт који штеди време, а ипак доноси домаћи шмек и богат укус, ова пита је прави избор. Тиквице и кромпир дају питаи сочност и пун укус, док једноставна припрема без кора значи да можете одмах све сложити у плех и ставити у рерну. Било да правите брзи ручак, вечеру или ужину, ова пита је издашна, храњива и погодна за целу породицу. Уз пар трикова, биће савршено печена и мирисаће на праве домаће оброке из детињства.
Састојци:
600 гр. тиквица
500гр. кромпира
4-5 јаја
Јогурт 2 дцл
Кисела вода 2 дцл
2 дц уља
1 прашак за пециво
300гр. кукурузног брашна
10 кашика пшеничног брашна
250-300гр. сира
Со, бибер, оригано
Припрема:
Тиквице изрендајте и послолите. Изрендајте и кромпир. Јаја умутите жицом, па им додајте чашу јогурта, чашу киселе воде и чашу уља. Додајте кукурузно брашно, зачине, сир, па рендан кромпир и тиквице. Све измешајте и пеците на 200 степени Целзијуса око 30 минута. Затим 2 парадајза исеците на колутове и поређајте по врху, изрендајте око 150 грама сира. Вратите у рерну још 10 минута.