Najbrža PITA sa tikvicama i krompirom koja mirisom vraća u detinjstvo - bez kora, izlije se u pleh i peče za tren; idealna za zaposlene i početnike u kuhinji
Ova pita sa tikvicama i krompirom je prava spasilica za zaposlene i početnike u kuhinji. Brzo se priprema, izlije u pleh bez kora i peče za tren, a rezultat je izdašna, sočna i hranjiva pita koja miriše na detinjstvo i savršena je za svaki obrok.
Ako tražite recept koji štedi vreme, a ipak donosi domaći šmek i bogat ukus, ova pita je pravi izbor. Tikvice i krompir daju pitai sočnost i pun ukus, dok jednostavna priprema bez kora znači da možete odmah sve složiti u pleh i staviti u rernu. Bilo da pravite brzi ručak, večeru ili užinu, ova pita je izdašna, hranjiva i pogodna za celu porodicu. Uz par trikova, biće savršeno pečena i mirisaće na prave domaće obroke iz detinjstva.
Sastojci:
600 gr. tikvica
500gr. krompira
4-5 jaja
Jogurt 2 dcl
Kisela voda 2 dcl
2 dc ulja
1 prašak za pecivo
300gr. kukuruznog brašna
10 kašika pšeničnog brašna
250-300gr. sira
So, biber, origano
Priprema:
Tikvice izrendajte i poslolite. Izrendajte i krompir. Jaja umutite žicom, pa im dodajte čašu jogurta, čašu kisele vode i čašu ulja. Dodajte kukuruzno brašno, začine, sir, pa rendan krompir i tikvice. Sve izmešajte i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Zatim 2 paradajza isecite na kolutove i poređajte po vrhu, izrendajte oko 150 grama sira. Vratite u rernu još 10 minuta.