Неодољиви ДОМАЋИ ароматични ХЛЕБ са белим луком и маслацем - мек, мирисан и топи се у устима, бољи него у било којој пекари или ресторану
Ако волите мирис свеже печеног хлеба и комбинацију белог лука и маслаца, овај рецепт ће вас одушевити. Прави се лако, а резултат је хлеб који је савршен и сам, али и са додатком сира или сухомеснатих производа.
17.09.2025.
12:39
Коментари (0)
Постоји нешто магично у мирису домаћег хлеба – посебно ако је обогаћен белим луком и маслацем. Овај ароматични хлеб не само да мами погледом и мирисом, већ и потпуно мења појам “укусног хлеба”. Направљен код куће, лако надмашује понуду многих пекара и ресторана.
Састојци:
Тесто:
350 г брашна
200 мл млаке воде
2 кашике уља
1 кашикица соли
1 кашикица шећера
1 кашикица сувог квасца
Премаз:
50 г омекшалог маслаца
2 рендана чена белог лука
мало соли и бибера
1 кашика влашца
50-100 г гауда сира
Припрема