Neodoljivi DOMAĆI aromatični HLEB sa belim lukom i maslacem - mek, mirisan i topi se u ustima, bolji nego u bilo kojoj pekari ili restoranu
Ako volite miris sveže pečenog hleba i kombinaciju belog luka i maslaca, ovaj recept će vas oduševiti. Pravi se lako, a rezultat je hleb koji je savršen i sam, ali i sa dodatkom sira ili suhomesnatih proizvoda.
17.09.2025.
12:39
Komentari (0)
Postoji nešto magično u mirisu domaćeg hleba – posebno ako je obogaćen belim lukom i maslacem. Ovaj aromatični hleb ne samo da mami pogledom i mirisom, već i potpuno menja pojam “ukusnog hleba”. Napravljen kod kuće, lako nadmašuje ponudu mnogih pekara i restorana.
Sastojci:
Testo:
350 g brašna
200 ml mlake vode
2 kašike ulja
1 kašikica soli
1 kašikica šećera
1 kašikica suvog kvasca
Premaz:
50 g omekšalog maslaca
2 rendana čena belog luka
malo soli i bibera
1 kašika vlašca
50-100 g gauda sira
Priprema