ПАЛАЧИНКЕ из рерне са шљивама које се само ИЗЛИЈУ и испеку - Брже од кнедли, једноставније од класичних палачинки, а топе се у устима
Хрскаве презле дају посебан мирис и укус, а цела посластица готова је за мање од пола сата!
Ако волите кнедле са шљивама, али немате времена за кување и обликовање, овај рецепт ће вас одушевити. Палачинке из рерне са шљивама праве се тако што се смеса излије у плех, дода се воће, а затим се сече и рола – без муке, брзо и једноставно. Хрскаве презле дају посебан мирис и укус, а цела посластица готова је за мање од пола сата!
САСТОЈЦИ
- 2 велика јајета
- 1 прстохват соли
- 2 кесице ванилин шећера
- 400 мл млека
- 160 г брашна
- 3 кашике уља
- 6–8 шљива (или по жељи)
За презле:
80 г шећера
80 г презле
3 кашике уља
ПРИПРЕМА
Умутите јаја са прстохватом соли и ванилин шећером.
Додајте млеко и постепено умешајте брашно, добро мешајући да смеса буде глатка.
На крају додајте уље и сједините.
Излијте смесу у велики плех обложен папиром за печење.
Оперите и очистите шљиве од коштица, насецкајте их на коцкице и распоредите по смеси.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 18–20 минута (у зависности од ваше рерне).
Припрема презли:
7. На тигању пржите шећер и презле на умереној температури, мешајући док не порумене.
8. Додајте уље и пржите још неколико минута.
Финални корак:
9. Печену палачинку мало охладите, исеците на тракице или квадрате.
10. Поспите мешавином презли и шећера, уролајте мале палачинке и по жељи додатно поспите презлама.
Савет: Најлепше су док су још топле - подсећају на кнедле са шљивама, али готове су за тили час и без дугог стајања у кухињи.