Пилетина "ОЖЕНИ МЕ" Кремаста пилетина са сушеним парадајзом и зачинским биљем - Од мекоће и ароме ћете завршити на седмом небу
Вирални рецепт који је залудео цео свет. Прави се врло једноставно, а укус је заиста ненадмашан.
Пилетина је многима омиљено месо, а у прилог јој иде и то што се заиста слаже уз бројна јела. Иако можда мислите да не постоји рецепт који нисте испробали, размислите опет. Наиме, овај рецепт постао је хит на ТикТоку захваљујући тврдњама да је толико добро да ако га некоме припремите, да ћете се на крају и венчати, преноси Вечерњи лист.
Једноставни састојци, невероватни укуси и биће на вашем столу за 25 минута. Зароните у залогај нежних пилећих прса са сушеним парадајзом, зачинским биљем и богатим сосом од павлаке. Минимални број састојака чини овај рецепт јефтиним и лаким за куповину, а можете га правити када имате породични ручак, дејт са посебном особом или и само за себе.
Састојци:
– 3 велика комада пилећих прса без костију и коже или 6 пилећих филеа (отприлике један килограм меса) претходно посушени тапкањем кухињским убрусом
– мало соли и црног папра
– 30 г брашна
– 45 мл маслиновог уља, плус још мало по потреби
– 40 г – 3 кашике несланог маслаца
– 3 чена белог лука, насецкана
– 1 кашика соса од парадајза
– ½ кашичице сушеног оригана
– црвена паприка, по укусу
– 240 мл пилећег бујона
– 120-180 мл павлаке за кување
– 40 г наренданог пармезана
– 70 грама сушеног парадајза у уљу
– свежи босиљак, за послуживање
Припрема:
Ако користите пилећа прса, почните од најдебљег краја и прережите сваки комад пилећих прса водоравно на пола тако да на крају добијете укупно 6 комада. Обе стране меса добро посолите и побиберите.
Савет: Како бисте лакше секли месо, пилећа прса ставите у замрзивач на 20 минута. У тањир ставите брашно, а затим уваљајте засебно сваки комад филеа. Тако уваљано месо сложите на послужавник или велики тањир у једном слоју.
Загрејте уље у великом тигању на средње јакој температури. Кад се загреје, смањите ватру и додајте маслац. Чим се растопи додајте месо и пеците док не порумени с једне стране око 5 минута. Окрените и пеците на другој страни док исто не порумени, отприлике 4 до 5 минута. Учините то у серијама и избегавајући натрпавање тигања и ако је потребно, додајте још уља. Печено месо пребаците на тањир или послужавник.
Смањите ватру на ниску, па у исти тај тигањ додајте бели лук и лагано динстајте, често мешајући, док не замирише, отприлике 1 до 2 минута. Додајте сос од парадајза, па мешајући динстајте око 2 минута, све док боја не потамни. Затим додајте оригано и љускице црвене паприке, по укусу. Појачајте ватру на средњу, додајте бујон. Пустите да се лагано кува, стружући све комадиће с дна посуде, све док се течност не смањи за пола, око 5 минута.
Додајте павлаку и лагано мешајте све док се сос не згусне, око 3 минута. Пажљиво кувајте и смањите ватру ако је потребно, важно је да пустите да се лагано крчка. Умешајте пармезан и сушени парадајз. По жељи додајте још павлаке и зачините сос. Вратите пилетину у тигањ да се загреје, око 4 минута. Затим скините с ватре и по врху поспите босиљак.
Пријатно!