Поређајте све у ПЕКАЧ и заборавите на шпорет: Савршен ручак, готов сам од себе - печено месо, кромпир и поврће, мирисно, мекано и без знојење за ринглом
Све се прави у једном пекачу, без гомиле судова, без стајања крај шпорета - и уз то мирише на бакин ручак и топи се у устима.
Ручак не мора да значи пуно прања, кувања на више рингли и нервозе.
Зато је ручак из рерне у једном пекачу постао прави хит међу женама које желе укусну домаћу храну без стреса и губљења времена.
У овом рецепту имате месо, кромпир, поврће и прелив – све се пече заједно, пушта ароме, запече и претвара се у јело које одушевљава и мале и велике.
САСТОЈЦИ (за 4 особе):
500 г свињског или пилећег меса (батак, карабатак, врат, крилца или свињска ребра)
6 средњих кромпира
2 црвене паприке
1 главица црног лука
2 шаргарепе
3 чена белог лука
1 веза першуна или мало свежег тимијана
Со, бибер, суви зачин, туцана паприка
100 мл уља
100 мл воде
1 кашичица сенфа (опционо)
ПРИПРЕМА:
Исеците месо на комаде, посолите и побиберите.
Кромпир, шаргарепу, паприку и црни лук исеците на крупније комаде.
Све поређајте у велики пекач или ватросталну чинију.
Додајте бели лук у целим ченовима, поспите зачинима по укусу.
Прелијте све мешавином уља, воде и сенфа. Покријте алу-фолијом и пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 60 минута.
Скините фолију и запеците још 15–20 минута да ухвати златну боју.