Посна пита по рецептури Славице Роквић може да се једе и за доручак и за вечеру: Потребна су вам само ова 4 састојка
Једноставна, брза и невероватно укусна – једном када је пробате, лако може постати незаобилазан део ваше посне трпезе. Уживајте!
Када наступи време поста, многи почињу да трагају за јелима која су једноставна за припрему, укусна и довољно богата да замене уобичајене оброке. Управо зато је посна пита по рецепту Славице Роквић савршен избор – брзо се припрема, захтева свега неколико основних састојака, а укус је толико добар да ће освојити и оне који иначе нису љубитељи посних јела.
Хрскава споља, сочна изнутра и мирисна захваљујући купусу, празилуку и шампињонима, ова пита врло лако може постати хит вашег трпезаријског стола.
За припрему су вам потребни следећи састојци:
1 главица рибаног купуса, 200 г шампињона, 1 струк празилука, коре за питу.
Припрема је веома једноставна: у тигању на мало уља прво продинстајте празилук док не омекша. Затим додајте рибани купус и наставите да динстате све док купус не омекша и не пусти свој сок. У другом тигању кратко продинстајте ситно сецкане шампињоне све док течност коју пусте потпуно не испари. Након тога сједините све припремљене састојке и зачините их сољу, бибером и омиљеним зачинима по укусу.
Коре за питу ређајте по три једну на другу, а на сваку трећу распоредите део припремљеног фила. Коре можете увијати у ролате или формирати питу у облику који највише волите, а затим је пажљиво сложите у плех. Пре печења обавезно је прелијте мешавином уља и киселе воде – управо тај корак гарантује да пита остане сочна и мекана док споља добије савршену, златну корицу. Пеците је у претходно загрејаној рерни на 200°Ц, све док лепо не порумени.
Када извадите питу из рерне, биће спремна за послуживање одмах – мирис ће вас освојити на први мах. Посна пита по рецепту Славице Роквић идеална је за породичне ручкове током поста, али и као укусна закуска када вам дођу гости. Једноставна, брза и невероватно укусна – једном када је пробате, лако може постати незаобилазан део ваше посне трпезе. Уживајте!