БОЖАНСТВЕНА ПИЛЕТИНА - Спрема се на неочекиван начин, кључ је ТАМЈАНУ и умаку, а одушевићете се укусом
Оваквом месу нико не може одолети.
Тражите шта да спремите за ручак. Имате пилетину, а не једе вам се стално на исти начин? Ево решења за вас.
Састојци:
- 6-8 пилећих бутина
- 250 г шампињона
- 120 г сира
- црни лук
- три чена белог лука
- кашичица паприке
- маслиново уље
- штапић путера
- пола кашичице тамјана
- соја сос
- мед
- слатки чили
- куркума
Припрема:
Добро оперите пилеће буткице. Одстраните кости.
У одвојену посуду сипајте со, бибер, слатку паприку, бели лук и маслиново уље. Добро помешајте, па премажите унутрашњост меса. Покријте на 15 минута и сачекајте да упије маринаду.
Лук исеците на ситне комаде, пропржите га на маслацу и уљу, па додајте шампињоне.
Сир изрендајте, па придружите посуди у којој су лук и печурке. Додајте ситно исецкан тамјан.
Свако парче меса нафилујте спремљеним поврћем, увијте и ређајте у плех за печење. Пеците на 190 степени око 20 минута.
Када је месо готово, премажите га мешавином соја соса, меда и чилија. Нек се запече. Пријатно!