BOŽANSTVENA PILETINA - Sprema se na neočekivan način, ključ je TAMJANU i umaku, a oduševićete se ukusom
Ovakvom mesu niko ne može odoleti.
Tražite šta da spremite za ručak. Imate piletinu, a ne jede vam se stalno na isti način? Evo rešenja za vas.
Sastojci:
- 6-8 pilećih butina
- 250 g šampinjona
- 120 g sira
- crni luk
- tri čena belog luka
- kašičica paprike
- maslinovo ulje
- štapić putera
- pola kašičice tamjana
- soja sos
- med
- slatki čili
- kurkuma
Priprema:
Dobro operite pileće butkice. Odstranite kosti.
U odvojenu posudu sipajte so, biber, slatku papriku, beli luk i maslinovo ulje. Dobro pomešajte, pa premažite unutrašnjost mesa. Pokrijte na 15 minuta i sačekajte da upije marinadu.
Luk isecite na sitne komade, propržite ga na maslacu i ulju, pa dodajte šampinjone.
Sir izrendajte, pa pridružite posudi u kojoj su luk i pečurke. Dodajte sitno iseckan tamjan.
Svako parče mesa nafilujte spremljenim povrćem, uvijte i ređajte u pleh za pečenje. Pecite na 190 stepeni oko 20 minuta.
Kada je meso gotovo, premažite ga mešavinom soja sosa, meda i čilija. Nek se zapeče. Prijatno!