Брзе домаће погачице од лиснатог теста слађе од КРОФНИ - ПУФНАСТЕ као облак, пуне крема и ВОЋА, а праве се по бакином рецепту
Заборавите на класичне крофне и дуго чекање! Ове слатке крофне од лиснатог теста су право откровење – хрскаве споља, а кремасте и воћне изнутра
Заборавите на класичне крофне и дуго чекање! Ове слатке крофне од лиснатог теста су право откровење – хрскаве споља, а кремасте и воћне изнутра, као мали десерти из бајке. Праве се без квасца и пржења, пуне се крем сиром и воћем, и готове су за мање од 30 минута!
Савршене су за лето, за госте, или кад ти затреба нешто што мирише на бакин сто и детињство.
Рецепт за слатке погачице од лиснатог теста
Састојци:
500 г лиснатог теста (може и замрзнуто, само претходно одмрзнути)
300 г одлеђеног и оцеђеног шумског воћа (или друго воће по жељи: малине, боровнице, брескве…)
300 г крем сира
6 кашика шећера
1 кесица ванилин шећера
Припрема:
Укључи рерну на 200°Ц да се загрева.
У чинији помешај крем сир, шећер и ванилин шећер – добро умутити док не постане гладак, кремаст фил.
Додај воће и лагано промешај да се распореди, али да се не згњечи потпуно.
Развуци лиснато тесто и исеци на квадрате или кругове.
На средину сваког стави кашичицу фила и преклопи по жељи (као јастучић, троугао, ролну…).
Поређај на папир за печење, премажи млеком или жуманцетом за сјај.
Пеци 15–20 минута, док не порумене и нарасту.