Гоца Божиновска има најбољи рецепт за принцес крофне, бољи чак и од маминог: Мекане и богате филом, једна ствар их одваја од свих осталих
Гоца Божиновска је у емисији “На вечери код” одушевила госте својим принцес крофнама, због чега су сви желели рецепт. Припрема је једноставна, а Гоца је шаљиво изјавила да су лепше чак и од маминих.
Рецепт певачице Гоце Божиновске показао се као идеалан за сваку прилику, од породичних окупљања до свечаних вечера.
Током учешћа у хуманитарној емисији “На вечери код”, Гоца је својим кулинарским умећем успела да одушеви све присутне госте, који су након емисије масовно тражили њен рецепт.
За ову прилику, популарна певачица припремила је незаобилазни класик – принцес крофне, које су својом мекоћом и укусом обориле све са ногу. Њихова припрема, како каже Гоца, не захтева скупе ни компликоване састојке – потребно је само брашно, јаја, пудинг, шећер и маргарин. Управо та једноставност, у комбинацији са пуним укусом, учинила је да овај рецепт постане хит међу публиком.
Гоца је шеретски додала и један симпатичан коментар који је насмејао све присутне: – Ове крофне су нешто савршено, лепше су чак и од оних које припрема моја мама. Мама извини – рекла је шаљиво, показујући да у њеној кухињи, као и на сцени, владају искреност и емоција.
Састојци који су вам потребни су:
– 2,5 дл воде
– 250 г маргарина
– 150 г брашна
– 1 кашика шећера
– мало соли
– јаја
Скувати два пудинга од ваниле по упутству са кесице. У скувани пудинг додати маргарин и добро измешати да се растопи. Док се пудинг хлади направити крофне.
Растопити маргарин, додати брашно и добро измешати. Када се смеса охлади у њу додати четири јајета, једно по једно, непрестано смесу мешајући миксером. Умућену смесу вадити кашиком у папиром обложен плех, а потом их ставити на печење, на 200 степени.
Савет више је не отварати рерну приликом печења.