Goca Božinovska ima najbolji recept za princes krofne, bolji čak i od maminog: Mekane i bogate filom, jedna stvar ih odvaja od svih ostalih
Goca Božinovska je u emisiji “Na večeri kod” oduševila goste svojim princes krofnama, zbog čega su svi želeli recept. Priprema je jednostavna, a Goca je šaljivo izjavila da su lepše čak i od maminih.
Recept pevačice Goce Božinovske pokazao se kao idealan za svaku priliku, od porodičnih okupljanja do svečanih večera.
Tokom učešća u humanitarnoj emisiji “Na večeri kod”, Goca je svojim kulinarskim umećem uspela da oduševi sve prisutne goste, koji su nakon emisije masovno tražili njen recept.
Za ovu priliku, popularna pevačica pripremila je nezaobilazni klasik – princes krofne, koje su svojom mekoćom i ukusom oborile sve sa nogu. Njihova priprema, kako kaže Goca, ne zahteva skupe ni komplikovane sastojke – potrebno je samo brašno, jaja, puding, šećer i margarin. Upravo ta jednostavnost, u kombinaciji sa punim ukusom, učinila je da ovaj recept postane hit među publikom.
Goca je šeretski dodala i jedan simpatičan komentar koji je nasmejao sve prisutne: – Ove krofne su nešto savršeno, lepše su čak i od onih koje priprema moja mama. Mama izvini – rekla je šaljivo, pokazujući da u njenoj kuhinji, kao i na sceni, vladaju iskrenost i emocija.
Sastojci koji su vam potrebni su:
– 2,5 dl vode
– 250 g margarina
– 150 g brašna
– 1 kašika šećera
– malo soli
– jaja
Skuvati dva pudinga od vanile po uputstvu sa kesice. U skuvani puding dodati margarin i dobro izmešati da se rastopi. Dok se puding hladi napraviti krofne.
Rastopiti margarin, dodati brašno i dobro izmešati. Kada se smesa ohladi u nju dodati četiri jajeta, jedno po jedno, neprestano smesu mešajući mikserom. Umućenu smesu vaditi kašikom u papirom obložen pleh, a potom ih staviti na pečenje, na 200 stepeni.
Savet više je ne otvarati rernu prilikom pečenja.