Идеалан ручак за БЛАГОВЕСТИ - Спремите хрскаву рибу на овај начин и обрадујте све за породичном трпезом
Сутра, 7. априла, прослављамо Благовести. Ово је идеја за свечани ручак.
Благовести су један од најважнијих празника током васкршњег поста, а уједно представљају први дан током ког је дозвољено јести рибу. Припремите је на начин који вам доносимо.
Састојци:
- пастрмка
- кукурузно брашно
- бело брашно
- мало уља
- лимун
- зачини по укусу
Припрема:
Рибу најпре добро очистите и оперите. Иако је вероватно очишћена изнутра, за сваки случај исперите је још једном како бисте били сигурни да сте се решили свих трагова изнутрица.
Опрану рибу поређајте на убрус. Брашно које сте припремили промешајте да се сједини, а затим исти поступак урадити и са зачинима.
Лимун исеците на колутиће, па њих на пола. Рибу премажите уљем са свих страна и изнутра, затим узмите прстохват измешаних зачина, ставите унутар ње, па поређајте две кришке лимуна.
Зачињену рибу уваљајте у брашно и добро притисните, па отресите вишак. Један плех или тепсију обложите пек папиром и врло мало премажите уљем. Месо ређајте у тепсију.
Пеците је у претходно загрејаној пећници на 250 степени око 30 минута. Пријатно!