Имате млевено месо и јогурт? Спремите БРЗ РУЧАК за целу породицу чијим ће се укусом сви одушевити, а припрема је врло једноставна
Неочекивани спој укуса пробудића сва ваша чула.
19.03.2025.
15:33
Коментари (0)
Уколико данас нисте смислили шта ћете спремити за ручак, ево једне идеје. Потребно вам је мало времена, а још мање труда.
Састојци:
- 500 г млевеног меса
- главица сецканог црног лука
- два чена белог лука
- јаје
- рендана шаргарепа
- четири кромпира
- две сецкане црвене паприке
- два сецкана парадајза
- зачини по укусу
За прелив:
- 200 мл јогурта
- два јаја
- 100 г качкаваља
Припрема:
Помешајте месо, лук, зачине и јаје. Направите смесу као за пљескавице, а можете придружити и презле.
Смесу ставите у науљену тепсију и равномерно распоредите.
Изрендајте шаргарепу, исеците кромпир и црвену паприку, па све помешајте у чинији. Ставите преко меса и пустите да се запече око 15 минута на температури од 200 степени.
Прелив помешајте у посебној посуди и прелијте преко јела. На врх насложите колутиће парадајза, па вратите у рерну на 30 минута. Пријатно!