Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ, ЗДРАВО И ЈЕДНОСТАВНО: Ово је ЈЕЛО које смо заборавили а, ево зашто је ДОБРО!

27.07.2018. 12:56
Пише:
Србија Данас
Kašika u službi lepote
Кашика у служби лепоте / Извор: Профимедиа

Регулише столицу.

Домаћи кукурузни качамак је идеална храна за здравље и чишћење црева. Уколико се спреми како треба и  након неког времена редовне употребе очистиће вам темељно црева и регулисаће вам столицу.

ЕЛИКСИР ЗДРАВЉА: МАСЛИНОВО УЉЕ чува КОСТИ и МОЗАК! Позитивна ДЕЈСТВА на људски ОРГАНИЗАМ су...

ЗАБРАЊЕНО У ДИЈЕТАМА: Ово воће НИЈЕ добар ИЗБОР уколико покушавате да смршате!

Интегрално кукурузно брашно, најбоље млевено на воденици. И најбоље је да је у питању сорта кукуруза која нема висок гликемијски индекс. Уз то ће вам требати и 100 г сирове голице, сунцокрета, лана и сировог сусама. Помешајте семенке и чувајте у тегли.

За овај посебан качамак требаће вам још и мекиње од спелте, мало соли и мало воде.

Посољену воду ставите да прокључа, а та то време у чинији помешајте 4-6 кашика кукурузног брашна и једну пуну кашику мекиња од спелте. Додајте мало хладне воде и умешајте тако да добијете житку масу, да се изгубе громуљице брашна.

Кад вода проври, додајте размућено брашно у воду и мешајте. Тако ћете добити паленту без громуљица. Смањите ватру и оставите да се још мало кува уз стално мешање.

РЕШАВАМО НЕДОУМИЦЕ: Знате ли која је РАЗЛИКА између КИМА и КУМИНА? (ФОТО)

ПОСПАНИ СТЕ: Проверите вашу листу НАМИРНИЦА, можда се на њој налази нека од ОВИХ!

Пред крај додајте 2 кашике мешавине семенки, промешајте и додајте по потреби још мало сувог кукурузног брашна ако је потребно да качамак добије на густини.

Кувани качамак оставите да се мало охлади. Ако имате проблем са шећером у крви или сте гојазни, качамак једите кад се потпуно охлади јер ће се скроб тада претворити у резистентни и неће подизати инсулин у крви. У супротном једите топао качамак, али избегавајте да га конзумирате кад је баш врућ.

СУПЕРЗДРАВА ХРАНА: Уколико већ нисте, ЕВО разлога зашто бисте ТРЕБАЛИ да пробате БАТАТ!

ЗЛАТНО МЛЕКО ДИЖЕ ИЗ МРТВИХ: Пробајте ОВАЈ рецепт за којим су Руси ПОЛУДЕЛИ!

Уз кукурузни качамак као додатак одлично иде павлака, јогурт, домаћа паштета, ајвар, кајгана, салате, сва варива.

За регулисање столице и чишћење црева, нека вам овај качамак буде замена за хлеб макар 10 дана до две недеље. Бићете изненађени његовим сјајним ефектом!