Јагњеће ПЕЧЕЊЕ из РЕРНЕ за ускршњу трпезу - Као да је тек изашло из ФУРУНЕ, припрема не може бити једноставнија, само га добро зачините
Одличан избор за Ускрс, без овога нема праве трпезе.
Ускрс је за само пар дана, а ми вам дајемо предлог за савршено главно јело на ускршњој трпези. Реч је о савршеном јагњећем печењу.
Ево шта вам је потребно за ово јело и како се прави.
Начин припреме:
4 кг. јагњећег меса
Месо опрати и осушити убрусом од воде.
Маринада
сок од лимуна
3 кашичице соли
3 кашичице сувог зачина
2 кашичице љуте зачинске паприке
2 кашичице слатке зачинске паприке
3 кашике сенфа
100 милилитара уља
6 до 7 ченева белог лука
3 до 4 листа ловора или гранчица рузмарина
Месо обилато премазати маринадом коју сте припремили од горе наведених састојака. Прелити све са 250 милилитара белог вина и додати зачине, бели лук и ловор.
Упаковати у папир за печење па у пекач или дубљу шерпу пећи 2 х без отварања. Затим пребацити у плех, прелити масноћом са маринадом и запећи у рерни још 45 минута на 180 целзијуса.