Jagnjeće PEČENJE iz RERNE za uskršnju trpezu - Kao da je tek izašlo iz FURUNE, priprema ne može biti jednostavnija, samo ga dobro začinite
Odličan izbor za Uskrs, bez ovoga nema prave trpeze.
Uskrs je za samo par dana, a mi vam dajemo predlog za savršeno glavno jelo na uskršnjoj trpezi. Reč je o savršenom jagnjećem pečenju.
Evo šta vam je potrebno za ovo jelo i kako se pravi.
Način pripreme:
4 kg. jagnjećeg mesa
Meso oprati i osušiti ubrusom od vode.
Marinada
sok od limuna
3 kašičice soli
3 kašičice suvog začina
2 kašičice ljute začinske paprike
2 kašičice slatke začinske paprike
3 kašike senfa
100 mililitara ulja
6 do 7 čeneva belog luka
3 do 4 lista lovora ili grančica ruzmarina
Meso obilato premazati marinadom koju ste pripremili od gore navedenih sastojaka. Preliti sve sa 250 mililitara belog vina i dodati začine, beli luk i lovor.
Upakovati u papir za pečenje pa u pekač ili dublju šerpu peći 2 h bez otvaranja. Zatim prebaciti u pleh, preliti masnoćom sa marinadom i zapeći u rerni još 45 minuta na 180 celzijusa.