Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЈЕСЕЊА ПОСЛАСТИЦА СА ЈАБУКАМА, УКУСНА И ВРУЋА И ХЛАДНА: Мекано, мирисно и лако за припрему (РЕЦЕПТ)

25.09.2022. 08:28
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Налик старинским колачима, без шлага и модерних додатака, ове погачице вратиће вас у детињство!

Потребно је:

  • 200 мл млека
  • 1 јаје
  • 100 гр квасца
  • 350 -400 гр брашна
  • 1 кашичица шећера
  • мало соли
  • 2 кашике уља
Направите ЈЕСЕЊИ НАПИТАК: ЦИМЕТ је обавезан, а решава вас бактерија, гљивица и ЧИСТИ ОД ТОКСИНА (РЕЦЕПТ)

Направите ЈЕСЕЊИ НАПИТАК: ЦИМЕТ је обавезан, а решава вас бактерија, гљивица и ЧИСТИ ОД ТОКСИНА (РЕЦЕПТ)

РАСКОШНА ПОСЛАСТИЦА - Направите КОЛАЧ са шљивама по бакином рецепту, хрскав и СОЧАН у исто време (ВИДЕО)

РАСКОШНА ПОСЛАСТИЦА - Направите КОЛАЧ са шљивама по бакином рецепту, хрскав и СОЧАН у исто време (ВИДЕО)

Прирема:

У млаком млеку измрвити квасац, додати шећер па кад запени додати јаје уље и брашно. 

Мало посолити, замесити глатко тесто. 

bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Кад тесто мало одмори развући тање и сећи на траке. Јабуке огулити извадити средину и исећи на округле колутове дебљине прста. Траке прорезати на два дела па обавијати јабуке провлачећи кроз отвор. 

Премазати уљем и ређати у подмазан плех. Покрити да одморе по жељи премазати уљем  и пећи на 180 степени 30 мин.

 По жељи посути прах шећером.