ЈЕСЕЊА ПОСЛАСТИЦА СА ЈАБУКАМА, УКУСНА И ВРУЋА И ХЛАДНА: Мекано, мирисно и лако за припрему (РЕЦЕПТ)
25.09.2022.
08:28
Налик старинским колачима, без шлага и модерних додатака, ове погачице вратиће вас у детињство!
Потребно је:
- 200 мл млека
- 1 јаје
- 100 гр квасца
- 350 -400 гр брашна
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 2 кашике уља
Направите ЈЕСЕЊИ НАПИТАК: ЦИМЕТ је обавезан, а решава вас бактерија, гљивица и ЧИСТИ ОД ТОКСИНА (РЕЦЕПТ)
Направите ЈЕСЕЊИ НАПИТАК: ЦИМЕТ је обавезан, а решава вас бактерија, гљивица и ЧИСТИ ОД ТОКСИНА (РЕЦЕПТ)
РАСКОШНА ПОСЛАСТИЦА - Направите КОЛАЧ са шљивама по бакином рецепту, хрскав и СОЧАН у исто време (ВИДЕО)
РАСКОШНА ПОСЛАСТИЦА - Направите КОЛАЧ са шљивама по бакином рецепту, хрскав и СОЧАН у исто време (ВИДЕО)
Прирема:
У млаком млеку измрвити квасац, додати шећер па кад запени додати јаје уље и брашно.
Мало посолити, замесити глатко тесто.
Кад тесто мало одмори развући тање и сећи на траке. Јабуке огулити извадити средину и исећи на округле колутове дебљине прста. Траке прорезати на два дела па обавијати јабуке провлачећи кроз отвор.
Премазати уљем и ређати у подмазан плех. Покрити да одморе по жељи премазати уљем и пећи на 180 степени 30 мин.
По жељи посути прах шећером.