КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА, да се засладите за првомајске празнике - Прави се очас посла од основних намирница, а врло је издашан
Најмекши колач са јабукама прави се по овом рецепту.
30.04.2025.
22:41
Коментари (0)
Тешко је пронаћи рецепт за брз колач, а да је истовремено одличног укуса. Прискачемо вам у помоћ у последњем тренутку, тик пред празник.
Састојци:
- три сецкане јабуке
- 250 мл воде
- 100 мл уља
- 100 г шећера
- прашак за пециво
- три кашике џема по жељи
- 200 г брашна
- три кашике какао праха
Припрема:
Ољуштите јабуке и исеците их на ситне комаде. Поведите рачуна да воће буде слатко.
У посуду у којој су јабуке додајте воду, уље и џем, па промешајте. Сипајте шећер, прашак за пециво и просејано брашно.
Смесу поделите на два дела, па у један додајте какао прах. У плех обложен папиром за печење најпре сипајте светли део, па кашикама додајте чоколадни.
Пеците око 30 минута на 180 степени. Уколико желите, поспите га шећером у праху. Пријатно!