Палачинка РОЛНИЦЕ пуњене месом у сосу са качкаваљем: Хрскаве, запечене у рерни, богатог укуса, а на све то остављају без даха за САМО 15 минута
Сочне, запечене, богатог укуса и мириса, оне су савршен спој мексичке инспирације и домаће топлине.
Ако тражите јело које ће освојити сва чула и одушевити све за столом, ролнице пуњене млевеним месом и качкаваљем у Бешамел сосу су прави избор.
Састојци
Смеса за палачинке
- 1 шољица млека
- 2 јаја
- 3 кашике уља
- 1,5 шоља брашна
Млевени фил
- 400 г млевеног меса
- 1 главица црног лука
- 1 свежа паприка
- 1 шаргарепа
- 2 чена белог лука
- 1 кашика соса од парадајиза
- 100 мл воде
- Црни бибер, со, алева паприка
- Качкаваљ
Умутите све састојке за палачинке. Загрејте тигањ за палачинке, сипајте смесу и испеците исте.
У тигањ ставите лук да се динста на загрејаном уљу. Потом у смесу додајте млевено месо и пржите док се све лепо не сједини.
Додајте сецкано поврће, сос од парадајиза, зачине и прелијте са водом, а потом све заједно добро промешајте. Поклопите и кувајте 5 минута, док вода не испари.
На палачинку сипајте 2 кашике млевене смесе, рендани качкаваљ и уролајте у тортиљу палачинку. Поновите поступак све док имате смесу и палачинке. Ређајте их у плех, а на врх поспите Бешамел сос и рендани качкаваља.
У загрејану рерну пеците на 180 Ц, док се качкаваљ не отопи и не порумени.
Детаљније о начину припреме на видеу Birenfeslezzet.