Mekane palačinke i nakon nekoliko dana - Ispratite originalan recept, tajna je u jednom sastojku
Možete li zamisliti mekoću palačinki nakon što odstoje? Uz ovaj sastojak snovi će se pretvoriti u stvarnost.
Palačinke su omiljena poslastica skoro svakom detetu sa Balkana, a ni odrasli im ne mogu odoleti.
Prilikom njihove pripreme važno je da testo bude odgovarajuće gustine, ali i recept koji se prati. Ovaj će vam doneti najmekše i najukusnije palačinke do sada.
Sastojci:
3 šolje brašna
2,5 šolje kisele vode
1 kašika šećera
malo soli
1/2 kašičice praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
ulje
Priprema:
Pomešati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša.
Dodati jednu kašiku ulja i još malo promešati.
Za pečenje palačinki najpogodniji je tiganj sa teflonskim dnom. U tiganj sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagreje, sipati oko pola kutlače tečne smese, taman toliko da pokrije dno tiganja.
Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja.
Srbija Danas/Krstarica/Prenela S.P.